dissabte, 16 de maig del 2009

LA DEGRADACIO DE LA XOPERA

Esquerra Unida d’Algemesi demana que es conserve en bon estat la zona de la Xopera, i culpa al regidor de Medi Ambient i a la regidora de Policia la seva deixadesa i falta d’interès.

La Xopera d’Algemesí s’havia convertit en un dels millors paratges naturals de la nostra comarca. Després de les inversions que porta a terme la Confederació Hidrogràfica del Xuquer i el nostre Ajuntament es delimitaren dues zones, una d’espargiment per a les persones, i a l’altre costat del riu Magre un espai de bosc de Ribera.

Ara recent inaugurada la darrera fase, un projecte de l’anterior corporació, podem comprovar com esta deixant-se degradar la seva conservació i com les normes que s’establiren per al seu manteniment no preocupen ni al regidor de Medi Ambient ni a la regidora de Policia. A la banda esquerra del marge del Magre, en la zona dels paellers els cotxes entren amb total impunitat dintre del recinte, mentre que curiosament un dels pàrkings que es construí esta pràcticament buit, i l’espai reservat a les persones el podem trobar ple de cotxes, també hi havien grups amb barbacoes portàtils en compte d’utilitzar els llocs habilitats per impedir qualsevol incendi.

Sols és necessari reposar una travessa i col•locar una cadena per impedir l’entrada dels cotxes. Sembla que la deixadesa del regidor, més enfeinat en destruir el parc Salvador Castell i ‘finiquitar’ els arbres del casc urbà, l’impedeixen prestar una adequada atenció, una obligació que va adquirir l’Ajuntament d’Algemesí amb la CHJ.

Fins a 6 vegades passaren les patrulles policials el 1 de maig, i en cap de les ocasions baixaren dels seus vehicles per indicar o aconsellar la retirada dels vehicles estacionats a l’interior, tot i que s’indica a la distinta cartelleria col•locada per a un bon ús de la Xopera. Pensem que en aquest cas la regidora de policia tampoc te cap interès per una zona que segons ells sols utilitzen immigrants (encara que el primer de maig poguérem comprovar la massiva afluència de persones d’Algemesí i de la resta de la comarca).

La zona de Bosc de Ribera precisa d’una neteja, ara mateix els esbarzers i la canya impedeixen l’entrada en molts llocs.

Esquerra Unida anuncia que posarà els fets en coneixement de la CHJ com un incompliment de l’Ajuntament del bon manteniment del paratge.

4 comentaris:

  1. Quans cotxes hi havien dins del recinte? 1 o 2?, quantes persones hi havien i estaven dinant? 5 o 6?. Amic, no pot solucionar un problema utilitzant una mesura que cree un altre problema mes gran. Ja savem que no t'agraden els policies pero tot i així aquest no es un problema policial i sí polític. Et convide a que tractes aquest assumpte políticament denunciant la situació per escrit dirigit al Alcalde i tambè anant als plenaris. Moltes gracies.

    ResponElimina
  2. Amic policia?, jo vaig alguns diumenges i festes, i et dic que el que Esquerra Unida denuncia és ben cert. Van una mitjana de 1000 persones, ara mateix es dissabte per la vespreda, acabe de passar i falta una cadena i una travessa. Els diumenges en la zona per a les persones hi han prop de 50 - 100. I fan barbacoes. Si passa un policia i observa un delicte, no fa cas i mira a un altre costat.Aleshores (amb permis de Rus) per a que serveixen els funcionaris, per aser la 'voz de su amo' perque aixi agafe les vacances quan vullc, i altres prebendes??

    Au cacao, salut i força, i la lliga la guanya el BARÇA

    ResponElimina
  3. Tu creus que no s'ha passat l'anomalia al departament corresponent?. Els polítics es preocupen o no de les coses segons la relació que tinguen en les seues idees. Has valorat la possibilitat de que a l'actual corporació no li preocupe la Xopera?. Per cert, pregunta al regidor de Medi Ambient de l'anterior corporació, igual saps qui es, que pasava amb els residus que es recollien els dimecres per la nit. Possiblement canvies d'opinió respecte de si la Policia fa la seua feina o no i si l'intenció de la majoría de Policies (sempre hi han excepcions) es solucionar els problemes de la manera menys lesiva possible i treballar pels veins d'Algemesí, quan els polítics (uns i altres) els deixen. Salutacions.

    ResponElimina
  4. La veritat, jo no sóc massa asidu a anar a la Xopera, però sí que em ve de pas quan vaig corrent per allí mateix o per l'altra part del riu. I el que a mi em resulta més indignant és que el/s responsable/s del bar o el "xiringuito" que hi ha allí te la música a tota pastilla i en contes de ser una zona d'esplai i de descans sembla una discomòbil, allí no es pot ni estar.

    Això de qui és competència cridar-li l'atenció? de la gent que està allí descansant? dels que passem corrent per allí? de la policia? del regidor corresponent?...

    El que sí que se és que dels dos primers no (la gent que està en la zona d'esplai o els que passen corrent).

    De fet, quan vas corrent per l'altra part del riu, només passes la primera revolta del riu cap a l'esquerre, ja es sent la música...

    ResponElimina