dilluns, 27 de juliol del 2009

En Pere Blanco Vega, regidor d’Esquerra Unida d’Algemesí, presenta la següent moció per al seu debat i aprovació si escau, relativa a convocar un referèndum per la SUPRESSIÓ DE LES JONEGADES CADAFALERES.


El nostre poble, Algemesí te dos fites importants i les dos son al més de setembre. Si els primeres dies 7 i 8 de setembre son les festes de la Mare de Deu de la Salut, amb la preservació de les millors tradicions i una ampla participació popular, la darrera setmana és un referent de la tauromàquia amb una de les millors setmanes de jonegades d’arreu de l’estat espanyol i compta també amb una participació de les distintes penyes que fan un esforç organitzatiu important.

Una de les activitats que s’inclouen en aquesta setmana son les jonegades nocturnes, en la que grups de cadafalers lidien i donen mort a un jònec. Malauradament aquesta pràctica té un component que desmereix per complet les nostres festes, als nostres veïns i en particular la setmana taurina.

Des de fa un anys, i cada vegada més, el nostre poble és també conegut en distints mitjans de comunicació per aquestes vetllades, en la que els inexperts ‘toreros’ donen mort amb un sofriment del tot innecessari a una animal també del tot indefens.

Esquerra Unida arreplegant un sentiment cada vegada més ample de ciutadans i ciutadanes d’Algemesí, distintes associacions ciutadanes i fins tot el sentiment d’algunes cadafalers, considera que des del poder públic i polític es deu intervindre i evitar aquesta tortura camuflada com a tradició. Per això pensem que el Plenari ha d’aprovar les següents mesures i acords.


1.- Declarar la supressió de les anomenades ‘becerrades’ cadafaleres en la setmana de bous.

2.- En cas de que el Ple opte per no pronunciar-se, proposar la convocatòria d’un referèndum entre la ciutadania per opinar sobre la seva supressió.

3.- Assabentar a la Direcció General pertinent i al delegat del Govern d’aquest acord, així com a les principals associacions contra el maltracte animal.

4.- Elevar aquest escrit als grups polítics de les Corts.

Algemesí, 19 de juliol de 2009

3 comentaris:

  1. Pere, enhorabona pel treball que estàs fent en aquest ajuntament. Aquesta moció crec que es mereix l'aprovació per unanimitat, però coneguent aquesta corporació...

    Ànim i continua treballant així!!!

    ResponElimina
  2. Estic totalment d'acord amb la moció que heu presentat des de EU i anime a tots a donar suport per aconseguir la supressió de les jonegades cadafaleres que entre altres perjudicis pel nostre poble ens donen tambe molt mala premsa internacional, tant que volem que ens reconeguen a tot el mon.

    ResponElimina
  3. ESTIC TOTALMENT AMB VOSALTRES, ÀNIM I ÓJALA QUE VATJA ENDAVANT LA MOCIÓ.

    ResponElimina